szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az HBO GO is kijött a saját év végi toplistájával, melyből kiderül, hogy a streaming-szolgáltatón melyek voltak a legnépszerűbb sorozatok, filmek, dokumentumfilmek.

Idén az HBO GO-n a Westworld, Ridley Scott produceri felügyeletével A farkas gyermekei, a Stephen King regényéből készült A kívülálló, a Csernobil (kritikánk tavalyról itt) és a Tudhattad volna került fel az első öt helyre. Utóbbi sorozat valószínűleg még feljebb fogja tornázni magát, mivel ez az HBO idei sikerszériája, de a premierje csak október végén volt.

A Tudhattad volnáról korábbi sorozatajánlónkban azt írtuk, hogy a Hatalmas kis hazugságoknak a New Yorkba költöztetett megfelelője. Színésznagyágyúk játszanak kőgazdag, látszólag gondtalan milliomosokat, akik drága magániskolába járatják gyerekeiket, luxuséttermekben vacsoráznak, ahova luxusautókkal érkeznek, és persze látványosan jótékonykodnak is, de kiderül, hogy a mázos felszín alatt valami nagyon-nagyon rohad.

Az első 15 helyen találjuk még a Nagy Katalinról szóló sorozatot, Az Úr sötét anyagait (az első évadról itt írtunk) és Az új pápát is.

A legnézettebb sorozatok között nemcsak 2020-ban megjelent, hanem tavalyi produkciókat is találunk, tehát a toplista nem az éves HBO-termés legjobbjait rendszerezi.

Legnézettebb dokumentumfilmek

Tarolt 2020-ban az HBO saját gyártású, magyar dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, amely a gyerekeket molesztáló magyartanárról és a felügyeletével működő nyári táborok egykori, mára felnőtt résztvevőiről szól. Ugyancsak nagyon népszerű volt Peter Jackson első világháborús dokumentumfilmje, amelyhez százéves archív felvételeket restaurált, az Akik már nem öregszenek meg (They Shall Not Grow Old), illetve sok néző értékelte a román korrupt egészségügyről szóló Kollektívát (Colectiv) is.

A legnézettebb dokumentumsorozatok

Az HBO GO-n 2020-ban a legtöbb nézettséget a kategóriájában a McMilliók sorozat generálta, amely a McDonald’s nyereményjátékos visszaéléseit göngyölíti fel. A sorozatgyilkos után vadászó írónő életéről szóló dokumentumsorozat, az Eltűnök a sötétben szerepel a toplista második helyén, a harmadik helyen pedig a tavaly bemutatott Neverland elhagyása áll, amely a Michael Jackson ellen felhozott pedofíliával kapcsolatos vádakat sorakoztatja fel.

hvg.hu Kult

Vezércsel, Korona, Attenborough – ezt néztük a Netflixen

Soha ennyi időt még nem töltöttünk a Netflix előtt korábban, idén a magyarok négy és félszer annyit filmeztek, mint tavaly. A drámák és a vígjátékok előtt töltöttük a legtöbb időt 2020-ban, de a dokumentumfilmek is népszerűek voltak.