szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nem az a vég című szám korábban született, ám hitelesen beszél arról, amiben mindannyian benne vagyunk. A dal első alkalommal a hvg.hu-n látható.

„Jellemzően egyes szám első személyben a saját érzelmeinkről, elég homályos módon szoktunk dalt írni, de ez kivételesen egyes szám második személyben íródott. Ezzel elsősorban azokat szólítja meg, akik beleragadtak egy élethelyzetbe, amiben minden megszokott és ismerős, de közben nem boldogok", meséli Varga-Csajkás Anna énekesnő.

"Ilyenkor bátorságra és határozottságra van szükség a változtatáshoz. Ebben akar segíteni ez a dal a pozitív kicsengéssel, ami persze nem azt jelenti, hogy a változás után minden rögtön tökéletes lesz, de előbb-utóbb mindenki megtalálja az új szituációban is a helyét és a boldogulását. Lassan mindenki megszokja, hogy nem találkozik a barátaival, családtagjaival, nem jár szórakozni és kissé magába fordul, rosszabb esetben el is elveszíti a munkahelyét vagy pont, hogy emberfeletti feladat hárul rá. Fontos tudni, hogy ez sem tart öröké, és ugyan biztosan nem lesz egycsapásra minden olyan, mint előtte, de ez után is meg fogjuk találni az új utat.”

A Rokokó Rosé hattagú pécsi lányzenekar (Balázs Eszter, Csajkás Júlia, Gácsik-Jóna Lilla, Papp Zsófia, Szita Judit, Varga-Csajkás Anna), mely jelenleg egy hamarosan megjelenő háromszámos EP-re készül. Azon szerepel majd ez a dal is. A Nem az a vég klipjét Mazzag Izabella készítette (a MOME stúdiójában), a dal hangfelvételéért Kirschner Péter, az utómunkákért Lázár Domokos felelős.

A klipforgatás
Hock Zoltán

A klip rendezője, Mazzag Izabella azt meséli, hogy a dal lüktető monotonitása és húzása szippantotta be, ami pedig a videót illeti "a zenekar mozgó portrékkal képviseli a ragyogó, éteri nők sokaságát, míg a többi ember igyekszik rájuk találni". Bölcs Fruzsina díszlettervező szerint "a forgatás olyan volt, mint egy karnevál", "színek és fények kavalkádja", miközben számos kisebb-nagyobb problémán kellett átvágni magukat, hogy eljussanak odáig, hogy forogjon a film: "Képzeljétek el azt a szituációt, amikor a forgatás előestéjén, nagyjából 10 óra tájt a rendezővel gumikacsát, kis hajókat, fogkeféket és egyéb színében teljesen eltérő tárgyakat próbálsz rózsaszínné varázsolni egy olyan festékszóróval aminek a száradási ideje fél óra. Papiron. Természetesen minden sikerült a végén, a tárgyakhoz csak kicsit ragadtunk hozzá másnap"

És akkor íme a videó színekkel, fényekkel, mozgó portékkal, gumikacsával: