szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

December 27-én, vasárnap 20.30-kor a Művész távmoziban idén, egyetlen egyszer, premier előtt látható lesz a Hét kis véletlen.

A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó érzékeny alkotás, finom humorral átszőve.

A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett a filmben olyan színészek játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő Bajomi Nagy György és Znamenák István.

A Hét kis véletlent 2021-ben a mozik nyitásakor vetítik majd országosan nagy vásznon, rendhagyó módon nem egy ismert forgalmazó, hanem a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

Gothár Péter még 2018-ban kezdte forgatni a filmet, a bemutatója 2019 végére volt várható, de közbeszólt, hogy a Katona József Színház novemberben nyilvánosságra hozta: egy zaklatási ügy miatt szerződést bontanak Gothárral.
A film világpremierje így végül csak egy évvel később, az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és meghívást kapott a november 6–14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra is. Itthon november 26-ától látható a mozikban, rendhagyó módon nem egy ismert forgalmazó, hanem a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

Gothár Péter még 2018-ban kezdte forgatni a filmet, a bemutatója 2019 végére volt várható, de közbeszólt, hogy a Katona József Színház novemberben nyilvánosságra hozta: egy zaklatási ügy miatt szerződést bontanak Gothárral. A film világpremierje így végül csak egy évvel később, az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és meghívást kapott a november 6–14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra is.