szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Vígszínház társulata és zenekara megzenésített egy verset, hogy reményt adjon a nézőknek. A videóban 43 színész és 33 zenész szerepel.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

A Vígszínház karácsonyi ajándékvideójához Mester Dávid zenésítette meg Juhász Gyula Karácsony felé című versét, mert a társulat szerint annak a szeretet és a remény a legfontosabb üzenete.

„Ehhez a különleges karácsonyi ajándékhoz olyan művet választottam a magyar szépirodalom csodálatos ünnepi versei közül, aminek pozitív üzenete, hite reményt adhat mindenkinek a jelenlegi időszakban is”

– mondta a versről Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója. A videóban 43 színművész mellett egy 33 fős zenekar szerepel, melynek tagjai a Vígszínház előadásaiban közreműködő zenészek, ebben a felállásban azonban most muzsikáltak együtt először.

„Az utóbbi hónapokban nagyon szét vagyunk szakadva, nincs meg a bevett ritmusa a találkozásainknak, ezért szerettem volna egy olyan közösségi élményt, amelyben a színészek mellett azok a zenészek is részt tudnak venni, akik különböző előadásokban játszanak” – mondta Mester Dávid zeneszerző, karmester, a színház zenei munkatársa.