szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddie Murphyt ismét Akeem hercegként láthatjuk viszont az Amerikába jöttem folytatásában. 32 év után készült el a vígjáték második része.

Az Amazon Studios közzétette az első trailerét az Amerikába jöttem 2-nek (Coming 2 America), amelynek főszerepében ismét Eddie Murphyt láthatjuk, mint Akeem herceget.

Az első részt 1988-ban mutatták be, ebben egy képzeletbeli afrikai ország, Zamunda hercegét alakította Murphy, aki az Egyesült Államokba ment álruhában feleséget keresni magának. Kísérője a barátja volt az úton, Semmi (Arsenio Hall), vele együtt egyszerű amerikai diákoknak adták ki magukat, hogy a jövendőbeli nő a hercegbe ne a vagyonáért "szeressen bele".

A második részben a trónörökös Akeem és Semmi visszatérnek Amerikába, hogy apjuk, a király utolsó kívánságát teljesítsék: meg kell találniuk Akeem Queensben élő gyerekét, akiről eddig a herceg semmit sem tudott.

A folytatást októberben vásárolta meg a Paramount Picturestől az Amazon Studios, miután nyilvánvalóvá vált, hogy mozikban nem tudják egyelőre a járvány miatt bemutatni a filmet.

A vígjáték premierjének új dátuma 2021. március 5.