Tetszett a cikk?

Arra kértük a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, hogy töltsék velünk az adventi időszakot: versek, mesék, dalok, akár bábok segítségével mondják el, mit jelent számukra az ünnep. Az utolsó videóban Fülöp Kristóf, Baranyi Emma, Kerek Dávid, Juhász Bence, Nemes Tibor, Fekete Patrícia, Varga Járó Sára és Szász Gabriella énekel.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

Novemberben, hetvenegy nap után véget ért az egyetemfoglalás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az ellenállás azonban folytatódik:

SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” - 1. rész
„Halkan suttogta, szepegte sírva, mint legszebb szót a földön” - 2. rész
„Minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz” - 3. rész
„Emlékszem, mesélte, az volt az álma, hogy Superman száll az ablakába” - 4. rész
„Néha azt hiszem, a szeretetre várok” - 5. rész
„Küldök még neked szeretetteljes ölelést” - 6. rész
„A vágy, a láng csupán a testé” – 7. rész
„Ezúton is kívánok egy sokkal jobb fej világot” - 8. rész
„Hát, itt vagyunk mi ketten egymásnak" - 9. rész
„Két napig voltam pocsolya, zokszó nélkül tűrve a sértéseket” - 10. rész
„Jut még bárkinek a tiszta fényből egy cseppnyi láng” – 11. rész

jelenleg is távoktatásban zajlik a munka, még akkor is, ha az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma egy friss kormányrendeletre hivatkozva akarja érvényteleníttetni az intézmény idei első félévét.

A hvg.hu-n nem először készítünk adventi kalendáriumot, de idén úgy gondoltuk, azok mondjanak verseket, meséket és énekeljenek dalokat az ünnepről, akik ehhez a leginkább értenek. Mivel az elmúlt néhány hónap az SZFE hallgatóiról szólt, őket kértük fel, hogy töltsék velünk a várakozás időszakát.

A most következő karácsony nagyon más lesz, mint az eddigiek: az öröm helyét átveheti a koronavírus okozta veszteségek miatt érzett fájdalom, és talán sosem volt még ekkora szükségünk az élő szóra, arra, hogy tudjuk, most mindannyian egy cipőben járunk.

Szentestéig kétnaponta közzéteszünk egy-egy produkciót, hogy akár a közös családi vacsoráról, akár az egyedüllétről és az elmélyülésről szóljon is az idei karácsony, mindenki megtalálhassa azt a történetet, amely segítségével kicsit átjárhatja az ünnep szelleme.

A tizenkettedik, egyben utolsó videóban Fülöp Kristóf, Baranyi Emma, Kerek Dávid, Juhász Bence, Nemes Tibor, Fekete Patrícia, Varga Járó Sára és Szász Gabriella a Szép rózsabimbó című dalt éneklik.