szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A díjat, amit a Magyar Hang Év embere-szavazásán nyertek, L. Ritók Nóra civil szervezetének ajánlották fel. További 100 ezer forintot is gyűjtenek nekik.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Most érkezett a számlánkra 100 ezer Ft. Ez a Magyar Hang Év embere-díjával járó összeg, amit az idén az SZFE diákjai nyertek. (Én is rájuk szavaztam, és nekik drukkoltam, drukkolok.) És ha az erkölcsi magasságot lehet még növelni, ők megtették: a díjjal járó pénz az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlották fel. Nagyon köszönjük! Nagyon meghatódtam ezen a gesztuson... Csodálatosak vagytok!

 – írta L. Ritók Nóra, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért és segítéséért dolgozó Igazgyöngy Alapítvány vezetője a Facebookon.

Az egykori Magyar Nemzet újságírói által alapított hetilap, a Magyar Hang idén először hirdetett Év embere-díjat, „olyan személyiségeknek vagy közösségeknek, akik betegeken, szegényeken, hátrányos helyzetű gyermekeken segítenek, vagy éppen a szólás szabadságáért, az oktatás minőségéért küzdenek”. A közönségszavazáson a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért küzdő hallgatók nyertek.

„Mi, akik a felsőoktatás szabadságáért küzdünk, fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal tapasztalja meg, milyen szabad légkörben tanulni, dolgozni, alkotni. Az Igazgyöngy Alapítvány már több mint húsz éve segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy minél többen megismerhessék a szabad létezés örömét. Ez a munka pedig szerintünk sose kaphat elég figyelmet. Egy olyan időszakban, amikor az Igazgyöngyhöz hasonló szervezetek működését egyre jobban ellehetetlenítik, szinte természetesnek tűnt, hogy nekik ajánljuk fel az Év embere-díjjal járó százezer forintot.

Az SZFE közössége ezen felül saját gyűjtésbe is kezdett az alapítvány számára, hogy az eredeti összegen felül még százezer forinttal járuljunk hozzá a szervezet minél további fennmaradásához

idézi a lap az SZFE hallgatóinak közleményét.