szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat Public Art pályázatának első helyezettjét pénteken leplezték le, ám ezzel láthatóan nem mindenki volt elégedett.

Alig három napon belül ledöntötték az oligarchamercit elragadó ferencvárosi turulszobrot – derül ki a képekből, amit Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester töltött fel a Facebookra.

Baranyi Krisztina

Őszintén bíztam abban, hogy most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik és tönkre teszik egy művész munkáját https://www.facebook.com/100044531225409/posts/983545776473121/?…

Baranyi még pénteken jelentette be, hogy az önkormányzat Public Art pályázatán ősszel első helyezést nyert el a szobor, amit két hétig láthattak volna kiállítva a Ferenc téren.

„A mondabeli turul elragad egy G-osztályú Mercedes terepjárót.

A Mercedes G-osztály manapság az orosz maffiához és a világ gazdagjaihoz, oligarcháihoz kötődik” – írta még a pályázat eredményét ismertető posztjában Baranyi. Hétfő reggel pedig már azt írta, hogy a szobor ledöntéséért egy hatfős társaság a felelős, akikről a térfigyelő kamera használható felvételeket készített, ezek most a rendőrségnél vannak, akik nyomoznak az ügyben.

A feltételezett elkövetőkkel kapcsolatban pedig csak annyit jegyzett meg a polgármester, hogy „kérdés, hogy a turul, vagy a G-Merci zavarta-e őket”.