Piros és lila búzát aratnak hamarosan a robotok

tegnap 22:11
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Aratás a búzamezőn / Fotó: Pexels

Aratás a búzamezőn / Fotó: Pexels

Csak az emlékeinkben maradnak meg a zölden tavaszi és arany színben a nyári hullámzó búzamezők.

A sciencedaily.com hírportál cikke szerint eljön az idő, amikor génmanipulációval pirosra vagy épp lilára változtatják a búzát a nemesítők azért,hogy a gyomirtást és betakarítást végző robotok könnyebben meg tudják különböztetni a gyomokat a termesztett növénytől.

Az agorinform.hu által idézett híroldal szerint ez lehet az ára a jobb terméshozamának. A mesterséges intelligencia által vezért gépek számára fontos lehet a színbeli különbség. Nem is túl bonyolult feladat, Michael Palmgren, a dán egyetem szakértője állítja, a fontosabb növényi pigmenteket viszonylag könnyen meg lehet változtatni íg növényi pigmentek megváltoztatása ma már viszonylag könnyen megoldható, az antocianin tartalom növelése esetében ezt már alkalmazzák.

Gabonaválság: génmódosítással növelnék a búzatermés hozamát

Gabonaválság: génmódosítással növelnék a búzatermés hozamát

Ezek az egyébként természetes vegyületek adják egyes zöldségek, gyümölcsök, például a padlizsán, cseresznye, áfonya, gránátalma lilás, kékes, pirosas, feketés színét, és kimondottan egészségesek.

Az antocianinok védelmet adnak a levélrágó rovarokkal, gombás és bakteriális fertőzésekkel szemben, a karotinoid pedig az A-provitamin forrás, ezért egészséges.

Itt a sörök új generációja: nagyszerű ízzel, de génmódosítva – Jöhet?

Itt a sörök új generációja: nagyszerű ízzel, de génmódosítva – Jöhet?

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

búzamező lila piros génmódosítás

Játssz és nyerj!