Különleges utazásra hívja a látogatókat a Közlekedési Múzeum – fotók

tegnap 22:05
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Veterán és klasszikus járművek találkozója MTI Máthé Zoltán

Veterán és klasszikus járművek felvonulásával ünnepelte 125. évét a Közlekedési Múzeum / Fotó: MTI Máthé Zoltán

Szerdán lenyűgöző majálisnak lehettünk szemtanúi, a Közlekedési Múzeum egy izgalmas utazásra hívta az érdeklődőket, melynek középpontjában az intézmény új időszaki kiállítása állt. A jubileum alkalmából a tárlatot mindössze 125 forintért lehetett felfedezni a Dízelcsarnokban.

Az idén 125. évfordulóját ünneplő Közlekedési Múzeum – vagyis ma már Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum – különleges majálissal várta szerdán a látogatókat. Május 1-jén klasszikus és veterán járművek felvonulásával juthattunk el a Városligetből az Északi Járműjavítóba, ahol számos izgalmas programmal kedveskedtek az érdeklődőknek, többek között a jubileum alkalmából megnyílt új időszaki kiállítást is megtekinthették a Dízelcsarnokban, mindössze 125 forintos belépőjegyért.

Autóőrültek, figyelem: legendás oldtimer csodák keltek életre ezen a fesztiválon – fotók

A Közlekedési Múzeum 1899. május 1-jén nyitotta meg kapuit, így idén egy nem mindennapi eseményt szerveztek kicsiknek-nagyoknak.

Az ünnepi rendezvény több mint száz veterán és oldtimer járművel követte a Közlekedési Múzeum útját a Városligetből az Északi Járműjavítóba. A klasszikusjármű-felvonulás végállomásán a vendégek először tekinhették meg a Közlekedési Múzeum 125 éves fennállása óta eddigi legnagyobb alapterületű, Mivel megyünk? – Energiamix a közlekedésben című időszaki kiállítását a Dízelcsarnokban, ahol harminchat különleges járművet és hatvanöt műtárgyat mutatnak be.

A tárlat, amely keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket, látványos nagy járművek, történelmi mozdonyok, egy ikonikus repülőgép, különleges műtárgyak, modern, interaktív installációk, korhű fotók és filmanyagok segítségével ad képet a közlekedésünk kézzelfogható történetéről, vagyis arról, hogy mivel mentünk egykor, és mivel kellene mennünk ma.


Galéria


Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
veterán autó Közlekedési Múzeum majális veterán oldtimer múzeum

Játssz és nyerj!